Comparativ cu anul 2004, cererea de constructii ecologice pe structura metalica a crescut in medie cu 900%, actualmente, valoarea aproximativa fiind de 50.000 unitati locative/judet/an, tendinta urmand sa se mentina si in viitor.

 

Construite in principal din profile usoare din otel galvanizat, componentele se cupleaza cu usurinta, facand ca o constructie pe structura metalica, indiferent de marime, sa fie inaltata, eficient si economic, chiar si de muncitori semicalificati. Structura se prinde pe placa armata de fundatii in forma de pahar, interconectate de placa de beton-armat, peretii sunt placati la exterior cu placi de beton usor izolat termic si fonic, si la interior cu OSB si gips-carton.

 

Sistemul de constructie are la baza structuri metalice modulare. Acestea sunt usoare, se asambleaza repede, si principalele avantaje fiind costurile mici si timpul scurt de executie. Are trei componente de baza: sistemul de podele, sistemul de pereti si sistemul de acoperis. Acestea pot fi folosite pentru a crea nenumarate variante de planuri de constructie si forme ale acoperisului. Structurile metalice nu se deformeaza in timp si, deoarece sunt galvanizate, nu ruginesc. Datorita greutatii specifice mici a caselor construite pe structuri metalice usoare, acestea se preteaza foarte bine pentru terenuri reintroduse in sistemul locativ (foste gropi de gunoi sau balti asanate) precum si pentru constructii executate pe piloni (in zone inundabile sau stancoase).

 

Structurile pot fi montate cu personal semicalificat, cat si in regie proprie cu supravegherea unui reprezentant al firmei si nu necesita echipamente de ridicat.

 

Sistemul de constructie pe structura metalica poate fi folosit pentru aproape orice tip de constructie, atat rezidentiala, de afaceri, cat si comerciala; astfel nu se limiteaza doar la hale de productie, ci se pot construi si hoteluri, spitale, scoli, clinici, cladiri guvernamentale si case de locuit.